تویوتا در نمایشگاه CES سال ۲۰۲۵ با اخبار مهمی حاضر شده است. رئیس این شرکت، آکیو تویودا در نمایشگاه CES اعلام کرده است تویوتا قصد سرمایهگذاری در صنعت فضایی را دارد. بدینمنظور، غول خودروسازی ژاپن در یک استارتآپ فضایی ژاپنی بهنام «اینتراستلار تکنولوژی» ۷میلیارد ین معادل ۴۴.۴ میلیوندلار سرمایهگذاری خواهد کرد.
تویوتا با اشاره به تسلا و سرمایهگذاری ایلان ماسک در اسپیس X گفت: «درحال بررسی موشکها هم هستیم زیرا آینده حملونقل نباید فقط به زمین و یک شرکت خودروسازی محدود شود.»
برنامههایی برای فرار از شکست زمینی
بهگفته اینتراستلار، همکاری این شرکت با تویوتا تلاشی برای پاسخگویی به افزایش تقاضا برای پرتاب ماهوارههای کوچک است تا حضور ژاپن در صنعت فضایی پررنگتر شود. سال ۲۰۲۳ آمریکا ۱۱۶ ماهواره و چین ۶۳ ماهواره به فضا پرتاب کردند، اما ژاپن تنها سه ماهواره جدید داشت. اینتراستلار که در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد، هرچند هنوز ماهوارهای در مدار قرار نداده ولی موشکهای کوچک MOMO را آزمایش کرده است و برنامههایی برای توسعه موشکهای بزرگتر دارد. پس از اعلام خبر این همکاری، ارزش سهام تویوتا ۱.۴ درصد افزایش یافت.
تکمیل شهر آیندهنگر «وُوِن»
در نمایشگاه CES امسال تویوتا همچنین از تکمیل فاز اول شهر آیندهنگر خود موسوم به شهر بافتهشده (Woven City) هم خبر داده است. این شهر ۱۷۵ هکتاری که در محل یکی از کارخانههای سابق تویوتا در کوهپایه کوه فوجی احداث شده، برای حضور اولین ساکنان خود تقریبا آماده شده است.
ساخت فاز اول این شهر تکمیل شده و قرار است امسال افتتاح شود. بهگفته تویوتا، این پروژه ۱۰میلیارد دلاری، یک آزمایشگاه زنده است که مردم میتوانند در آن زندگی و درعینحال پروژههای آیندهنگر را آزمایش کنند. تویوتا اولین بار شهر بافتهشده را در نمایشگاه CES سال ۲۰۲۱ معرفی کرد. در آن زمان، تویوتا گفت این پروتوتایپ شهر آینده خواهد بود که میتواند خودروهای خودران، طراحیهای نوآورانه خیابان، تکنولوژیهای هوشمند خانه و محصولات جدید حملونقل را با جمعیتی که تماموقت در آنجا زندگی میکنند آزمایش کند.
در این شهر همچنین مخترعان میتوانند آزادانه ایدههای خود را در محیطی امن و واقعی آزمایش کنند. به گفته تویودا، هدف از توسعه شهر بافتهشده، کسب درآمد نیست بلکه فراهم کردن بستری آزمایشی برای تکنولوژیهای جدید مثل خودروهای خودران خواهد بود. قرار است در پاییز امسال، ۱۰۰ نفر اول در این شهر ساکن شوند که همگی از کارکنان تویوتا یا شرکتهای زیرمجموعه آن خواهند بود. بهتدریج جمعیت شهر بافتهشده افزایش پیدا خواهد کرد و مخترعان و خانوادههایشان هم به این شهر دعوت خواهند شد.
بهگفته تویوتا، مجموعا در فاز اول شهر ۳۶۰نفر ساکن خواهند شد. ویلچرهای موتوری قدرتمند برای معلولانی که به دنبال تجربه هیجان مسابقه هستند و رباتهای حیوان خانگی برای افراد مسن ازجمله ایدههایی است که تویودا برای شهر بافتهشده مطرح کرده است. هدف نهایی در فاز دو و فازهای بعدی این شهر، ساخت مسکن و امکانات کافی برای حداکثر 2هزار نفر خواهد بود. هرچند این شهر فعلا خصوصی است ولی تویوتا قصد دارد در سال ۲۰۲۶ از عموم مردم برای بازدید از آن دعوت کند.
نام شهر وُوِن نیز به وجود سه نوع خیابان مختلف در این شهر اشاره دارد که هرکدام برای کاربران خاصی طراحی شده است. یک خیابان فقط برای وسایل نقلیه سریع خواهد بود، خیابان دوم مخصوص وسایل نقلیه کمسرعت مثل دوچرخه و اسکوتر به همراه عابران پیاده است و خیابان سوم بهعنوان تفرجگاهی پارک مانند فقط برای عابران پیاده در نظر گرفته شده است.
ادامه مسیر هیدروژنی با همکارهای باوریاییها
بامو قصد دارد با همکاری تویوتا، نسخه هیدروژنی مدل X5 خود را با نام iX5 در سال ۲۰۲۸ روانه بازار کند. تویوتا در زمینه فناوری پیل سوختی هیدروژنی تجربه زیادی دارد و میتواند شریک بسیار مناسبی برای بامو در این مسیر باشد.
این خودرو علاوه بر اینکه به سیستم هیدروژنی مجهز میشود، با تغییرات دیگری نیز همراه میشود؛ از پلتفرم جدید CLAR (که امکان استفاده از موتورهای بنزینی را هم فراهم میکند) گرفته تا باتریهای پیشرفتهتر با چگالی انرژی بیشتر همگی جزو این تغییرات هستند.
همچنین گفته میشود که این مدل با معماری ۸۰۰ ولتی (برای شارژ سریعتر) طراحی شده و طول آن نیز به حدود ۴.۸۷ متر افزایش یافته است.
از دیگر مزایای این فناوری میتوانیم به استفاده از مواد سبک در ساخت مخازن هیدروژن، سیستم ایمنی پیشرفته برای محافظت از مخازن و مکان استفاده از هیدروژن سبز اشاره کنیم.
این خودرو عملکرد بهتری در شرایط آب و هوایی سرد نسبتبه خودروهای برقی دارد. از آنجاکه مصرفکنندگان زیادی با فناوری هیدروژنی آشنایی ندارند و زیرساختهای سوختگیری هیدروژن نیز در شهرها نیز با کمبود مواجه است، این سوال برای افراد پیش آمده که این دو شرکت چه راهکارهایی برای
فروش و بازاریابی در سر دارند. پیشبینی میشود قیمت فناوری پیل سوختی تا سال ۲۰۲۸ کاهش یابد و ایستگاههای سوخت هیدروژنی در اروپا و آمریکا نیز گسترش یابد.
تولیدکنندگان خودروها میتوانند این فناوری را با سیستمهای هیبریدی ترکیب کنند تا کارایی افزایش یابد. موفقیت این پروژه به توانایی بامو و تویوتا در جذب مشتریان وابسته است و همگان انتظار دارند که این دو شرکت بتوانند با ترکیب فناوریهای جدید، محصولی قدرتمند و تک را به بازار عرضه کنند.
چالشهای زیادی در مسیر این دو کمپانی قرار دارد، از هزینه بالای تولید هیدروژن سبز گرفته تا نیاز به سرمایهگذاری کلان در زیرساختها و رقابت با پیشرفت سریع فناوری باتریهای خودروهای برقی همگی ازجمله این موارد هستند.